PROGRAM DITAWARKAN

Program yang ditawarkan di UiTM CawanganTerengganu Kampus Kuala Terengganu

PROGRAM YANG DITAWARKAN
KOLEJ PENGAJIAN PENGKOMPUTERAN, INFORMATIK DAN MATEMATIK
 
DIPLOMA SAINS KOMPUTER
Kandungan kurikulum merangkumi asas pengkomputeran, pengaturcaraan, pembangunan sistem, rangkaian, pangkalan data, serta matematik dan bahasa. ICT memperkenalkan cara baharu untuk menjalankan perniagaan yang menghasilkan banyak peluang kerjaya seperti Pereka Web, Pengaturcara, Penulis Teknikal, Penganalisis Sistem dan pelbagai kerjaya digital baharu.
SARJANA MUDA SAINS KOMPUTER (KEP.)
Kurikulum teori dan praktikal seimbang menyokong graduan menjadi eksekutif profesional dalam pelbagai kerjaya digital. Komponen utama keperluan saintis komputer yang seperti asas matematik, pengalaman langsung membina artifak perisian dengan pelbagai bahasa pengaturcaraan dan alatan, kecerdasan buatan, pembelajaran mesin, pengurusan data berskala besar, pemprosesan bahasa semula jadi, rangkaian komputer dan keselamatan dan privasi komputer.
SARJANA MUDA SISTEM MAKLUMAT (KEP.) PENGKOMPUTERAN PERNIAGAAN
Tumpuan kepada bidang e-dagang dan e-perniagaan serta Pensijilan Bakat e-dagang oleh Alibaba.com mendedahkan kepada perniagaan digital secara global. Pelajar mampu menangani permintaan yang semakin meningkat dalam pembangunan saintifik, teknologi dan komersial. Graduan mendapat permintaan tinggi daripada organisasi yang semakin bergantung kepada teknologi seperti Perunding Sistem Perniagaan, Pengurus Teknologi e-Dagang, Penganalisis Proses Perniagaan dan Perundingan Pelaburan IT.
SARJANA MUDA SAINS (KEP.) MATEMATIK PEMODELAN DAN ANALITIK
Program ini menggabungkan matematik, sains komputer, statistik dan analisa data raya. Sinergi ini mewujudkan pembangun model dan penganalisis matematik serta data yang inovatif. Graduan boleh memenuhi peluang kerjaya dalam pelbagai sebagai Penganalisis Kejuruteraan Industri, Pengurus Projek, Pereka Produk, Pegawai Perisian Komputer, Eksekutif Pengaturcaraan, Pegawai Penyelidik, Penganalisis Sistem dan Penganalisis Program.
SARJANA MUDA SAINS KOMPUTER (KEP.) PENGKOMPUTERAN MUDAH ALIH
Program ini bukan sahaja melahirkan graduan dengan kemahiran teknikal dan pengetahuan tetapi juga memupuk nilai etika dan semangat keusahawanan untuk melahirkan pakar pengkomputeran mudah alih dan pemimpin masa depan untuk memenuhi permintaan masyarakat global. Prospek kerjaya ialah arkitek mudah alih, pembangunan aplikasi, jurutera perisian, jurutera sistem telefon, pakar ujian aplikasi, pembangunan UI/UX dan pembangun Augmented Reality.

Pelawat

2412474
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
179
1519
8666
2389716
33947
63932
2412474

Your IP: 10.0.31.50
2024-02-23 04:19

Hubungi Kami

Universiti Teknologi MARA
Cawangan Terengganu
Kampus Kuala Terengganu
21080 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman
Malaysia

Phone: +609 - 621 6600
Fax: +609 - 621 6609
 
 
UiTM Bukit Besi Mosque Construction Fund    
       
eBook - Campus Stories      
 Customer Feedback Complaint Form