Unit Infostruktur

Unit Infostruktur mula beroperasi pada Jun 2013 seiring dengan penubuhan UiTM Cawangan Terengganu Kampus Bukit Besi.Selaras dengan pembangunan kampus perubahan kemudahan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) telah banyak berlaku di kampus ini.Pada masa ini terdapat 6 buah makmal komputer. Kemudahan WiFi juga telah tersedia di kampus dan ditambahbaik dari masa ke masa.Unit Infostruktur terdiri daripada 4 orang staf yang diketuai oleh seorang Ketua Unit Infostruktur dan 3 orang Penolong Pegawai Teknologi Maklumat.Antara fungsi utama Unit Infostruktur adalah :1. Pentadbiran ICT2. Operasi sistem maklumat3. Operasi ICT4. Infrastruktur ICT
Syed Ibrahim bin Syed Ali
Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Kanan/Ketua UnitSyed Ibrahim bin Syed Alisyedibrahim@uitm.edu.my
Tel: 09-833 5060
Unit Infostruktur komited untuk membantu mempertingkatkan kualiti Perkhidmatan IT bagi menghasilkan kampus yang memenuhi keperluan  dan kepuasan pelanggan selaras dengan visi UiTM untuk menjadi Universiti bertaraf dunia melalui pelaksanaan Sistem Pengurusan Kualiti yang dipertingkatkan keberkesanannya serta nilai-nilai murni dan etika profesional.
  1. 100% internet berjaya dicapai oleh pengguna di kawasan kampus.
  2. Memastikan Aduan ICT yang dimasukkan ke Sistem Aduan ICT (unit.uitm.edu.my) disiapkan dalam tempoh tiga (3) hari bekerja (1st level maintenance).
  3. 100% peralatan ICT (PdP) dalam keadaan baik dan dapat digunakan sebelum setiap semester bermula.
Image

Hubungi Kami

Universiti Teknologi MARA Cawangan Terengganu
Kampus Bukit Besi
23200 Dungun
Terengganu Darul Iman
Malaysia

Phone: +609-833 5002
Fax: +609-833 5003
 
     

Dana Pembinaan Masjid UiTM Kampus Bukit Besi

INFO TERKINI KUTIPAN DANA PEMBINAAN MASJID KAMPUS BUKIT BESI SEBANYAK 
RM 1,642,951.10
 
BORANG ADUAN  MAKLUMBALAS PELANGGAN