Print
Hits: 2240

 

UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

Koordinator Unit Komunikasi Korporat

Arma Mohd Faizal bin Abu Bakar

Tel :  +609 8400296

Faks : +609 8400107

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PENGENALAN

 

 

Unit ini diketuai oleh Koordinator Unit Komunikasi Korporat. Dasar unit ini adalah untuk memastikan semua maklumat disebarkan adalah sejajar dengan dasar UiTM.

 

Koordinator Unit Komunikasi Korporat menerima informasi dan arahan dari Rektor melalui diskusi dan pertemuan dan sebaliknya, menyebarkan informasi dan perintah kerja untuk Pegawai Eksekutif dan Penolong Pegawai Penerbitan.

 

Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) akan mengikuti arahan dan melaporkan kepada Unit Komunikasi Korporat dan Pegawai Eksekutif untuk menjalankan dan menyelesaikan atau mengambil tindakan atas tugas yang diberikan melalui perbincangan / mesyuarat.

 

Pelukis Grafik akan mengambil arahan dan melaporkan kepada Koordinator Unit Komunikasi Korporat dan Pegawai Eksekutif untuk melaksanakan dan menyelesaikan atau mengambil tindakan atas tugas yang diberikan melalui perbincangan / mesyuarat.

 

 

VISI & MISI

VISI

Menjadikan Unit Perhubungan Korporat yang sesuai untuk mengekalkan imej korporat dan identiti universiti yang memberi tumpuan kepada kecemerlangan akademik dan akademik

 

MISI

Untuk meningkatkan perkhidmatan pelanggan yang difokuskan untuk kebaikan universiti melalui peningkatan berterusan

 

OBJEKTIF

 

1.    Untuk memperkukuh imej dan identiti korporat universiti sejajar dengan Manual Imej Korporat UiTM

2.    Untuk menyediakan perkhidmatan acara yang cekap dan berkualiti serta perkhidmatan media kreatif dan memberi tumpuan kepada pelanggan.

3.    Untuk membentuk hubungan baik dengan persaudaraan media dan komuniti pada umumnya

4.    Memberi khidmat nasihat dan perundingan kepada ketua-ketua jabatan (HOD) mengenai pengurusan acara, protokol dan media kreatif di peringkat universiti.

5.    Untuk mendokumentasikan aktiviti utama universiti dan menerbitkan bahan-bahan yang berkaitan sebagai produk universiti.

6.    Menyampaikan dan menyebarkan maklumat berkaitan universiti kepada penduduk universiti dan komuniti secara keseluruhannya.

7.    Memastikan pengurusan yang cekap dan berkesan dari pelanggan.

 

PIAGAM PELANGGAN

 

Unit Komunikasi Korporat Kami komited untuk: 

1.    Mengendalikan dan bertindak terhadap klien yang berpadanan selaras dengan perancangan dan objektif  UiTM Cawangan Terengganu dengan mengumpul borang maklum balas dari kotak cadangan.

2.    Untuk memberitahu Wakil Pengurusan sebarang aduan untuk tindakan susulan untuk membetulkan keadaan.

3.    Untuk menjalankan penyelidikan dan menganalisis maklum balas pelanggan UiTM Cawangan Terengganu.

4.    Untuk menyelia dan memantau acara rasmi UiTM Cawangan Terengganu dengan mengkaji Jadual Perjalanan, Ucapan Selamat, Buku Program, Mesej Teks, Banner, Bunting, latar belakang serta mengendalikan keputusan pada tarikh program, dan surat jemputan kepada Tetamu Kehormat Tetamu Luar.

5.    Melaksanakan dasar-dasar yang berkenaan untuk menggambarkan dan mengekalkan imej korporat Cawangan UiTM Perak setiap masa dengan memantau dan memastikan penggunaan papan tanda, surat dan warna yang ditetapkan

6.    Membina hubungan baik dengan komuniti secara keseluruhan melalui program promosi / publisiti untuk membentuk perhubungan yang baik dengan persaudaraan media elektronik dan penerbitan, serta menganjurkan dan menyelenggara Laman Web UiTM Cawangan Terengganu.

CARTA ORGANISASI

 

 

UNIT

 

Pelaksanaan dasar dapat dicapai melalui delegasi kerja ke dalam enam (6) unit berasingan yang terdiri dari: -

 

  • Promosi dan Perhubungan Antarabangsa
  • Media dan Publisiti
  • Perhubungan Awam
  • Pengurusan Acara dan Protokol
  • Imej & Penerbitan
  • Pengurusan Pelanggan

 

STAFF DIRECTORY

 

NAMA JAWATAN  NO.TELEFON
Arma Mohd Faizal Abu Bakar Koordinator 09 8400296
Jim Alzuhri Md Rozali Pelukis Grafik 09-8400295
Suziana Yusoff Pembantu Tadbir 09-8400104