THE 5TH ASEAN FUTURE LEADERS SUMMIT(AFLES)2017

Pelajar UiTM Cawangan Terengganu, Wan NurAlin Binti Wan Mat Nasir (Ijazah Sarjana Muda(Kepujian) Kewangan - BM242 Part 2) telah berjaya terpilih daripada ribuan pelajar seluruh UiTM utk menyertai AFLES 2017

AFLES 2017 adalah kolaborasi anjuran UiTM, UUM, USM, Prince of Songkla University (PSU) & Higher Education Leadership Academy (AKEPT). AFLES 2017 akan berlangsung selama 14 hari bermula pada 31 Julai, 2017 hingga 14 Ogos, 2017 yang akan melibatkan pelajar2 daripada negara2 ASEAN dan universiti2 yang lain. Tujuan AFLES adalah untuk menggabungkan pelajar2 daripada 'Partner University' di dalam satu program khas7 bagi menggarab kemahiran kepimpinan di dalam diri pelajar2.

AFLES 2017 juga merupakan salah satu platfom bagi pelajar2 untuk berkongsi idea & pengetahuan ttg isu2 kritikal pendidikan tinggi, kepimpinan & penglibatan pelajar bagi membantu merangka polisi & kelestarian masa hadapan untuk generasi muda.